Even kennismaken 

Hoi! Mijn naam is Floor (1996). “Grappig, dat zie jij weer!”, is een opmerking die ik vaak te horen krijg als ik tijdens het fotograferen niet alleen op pad ben, op reis bijvoorbeeld. Fotograferen en de wereld zien is dan ook de combinatie die mij het gelukkigst maakt. Met mijn fotografie verras ik graag de kijker, het mooie laten inzien van alledaagse en simpele dingen. Met aandacht voor licht, compositie en kleur. De wereld door mijn ogen eigenlijk! 

Intuïtief te werk gaan past bij mij en met of zonder camera in mijn hand, ik denk de hele dag door in beelden.  Met die gedachte bestudeer ik de omgeving en daar neem ik graag de tijd voor. Ik ben dan ook gek op het ontdekken van plekken in binnen- en buitenland en heb een zwak ontwikkeld voor het vastleggen van mooie (dag)lichtsituaties. Met oog voor detail ben ik altijd op zoek naar onverwachte en spontane momenten. 

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik op mijn veertiende de nieuwe spiegelreflexcamera van mijn moeder vaker vast had dan zij. Een jaar later, in het derde leerjaar van de middelbare school, moest ik al nadenken over een beroepsgerichte vervolgopleiding. Lastig, zeker op zo’n jonge leeftijd. Totdat ik via via hoorde over het bestaan van een Film en Fotografie opleiding. Eén open dag bezoeken was genoeg. Het kiezen voor deze studie is een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Tijdens maar ook na afronding van de studie in 2017, mag ik namelijk tot op de dag van vandaag mijn tijd besteden aan iets wat ik het állerliefste doe: het vastleggen van mooie plekken, herinneringen en  bijzondere verhalen. 

Inmiddels rondde ik in de zomer van 2021 ook de opleiding Communicatie af. Communicatie en beeld, wat mij betreft een mooi en steeds belangrijker duo. Met kennis van beide werelden denk ik graag met je mee over het totaalplaatje ;).  

Als ik niet aan het fotograferen ben? Dan besteed ik mijn tijd onder andere graag aan sport. Hockey, kickboksen, fitness, ik vind het allemaal even leuk. Daarnaast kan ik ontzettend uitkijken naar gezelligheid met vrienden en maak je mij blij met spontane uitjes. Een museum bezoeken, koffiedrinken, struinen over het strand of door de stad, speciaal bier uitproberen, kibbeling eten. O ja, eten! Een groot liefhebber ben ik. Iemand die er zichtbaar van kan genieten, aan één bolletje ijs niet genoeg heeft, elke dag pasta geen straf vindt en ook iemand die voordat ze in slaap valt al weet wat voor een ontbijt het de volgende morgen wordt. Welterusten! 

Zo, nu kom ik natuurlijk graag meer over jou te weten! Denk je dat mijn stijl perfect past bij jou of jouw merk? Geweldig! Het lijkt mij leuk je te leren kennen en samen iets moois te creëren. Stuur mij gerust een berichtje. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden en zie ik je hopelijk binnenkort! 

Liefs, Floor 


Testimonials

“Floor is een oud-student van mij en zo’n mega-talent. De momenten en onderwerpen die ze kiest om vast te leggen vind ik waanzinnig. Het lijken bijna snapshots, maar dan wel met overwogen keuzes in kader en compositie. Een sublieme simpelheid. Ook haar uitsnede zijn vaak gedurfd en écht anders dan anders. Tel daar nog even de pasteltinten van haar perfecte nabewerking bij op en je hebt Floor’s heel eigen fotografie stijl wel omschreven. Om door een ringetje te halen. Dat alles maakt dat ik groot fan ben van haar werk.”

Sabrina

"Floor is een creatieveling met oog voor detail. Dat zie je duidelijk terug in haar prachtige foto’s en ook in haar andere werkzaamheden. Floor luistert goed naar de wensen van de opdrachtgever en staat open voor feedback. De combinatie van professionaliteit en bescheidenheid, maakt het dat ze snel het vertrouwen van haar opdrachtgever wint. Met altijd een mooi resultaat."

Bartel - INNSO


Volg je mij al op Instagram?


Mijn werk is onder andere gepubliceerd in:

Flow Book for Paper Lovers, Flow Magazine, Libelle en UIT Agenda Rotterdam.

Ik werkte onder andere samen met:

Flow Magazine, Libelle, Soap Treatment Store, Old Fashion, Picknick Club NL, SeedNL, Motorhuis,The Hague Real Estate Services, Minkowski, Edding, INNSO, Groenoord, Miss Etam, Bentfield Sloepverhuur,Tent, UIT Agenda Rotterdam, Lina’s Goudsmederij, Macrander Search & Advisory.


Leuk feitje

In 2017 deed ik mee met de Adobe Design Achievement Awards. Dit is een wereldwijde digitale media competitie voor creatieve studenten. Met 475 inzendingen bemachtigde ik binnen de categorie 'Fire Art Photography' de 4de plek + een 'Honorable Mention'. 

Bekijk hier om welke foto's het gaat. 


Using Format